Wednesday, January 7, 2009

Mini Sausage Buns



Mini Sausage Buns

Bahan A

300 gm Tepung High Protein
1/2 sudu teh garam
1 1/2 sudu besar Susu Tepung
50 gm Gula castor

Bahan B

125 ml air
1 1/2 sudu kecil Yis Segera
1 biji telur - gred B

Bahan C

40 gm butter

Untuk glaze

Bun Wash atau mentega

Untuk inti Sosej - tiap sosej dibahagi 2

Untuk Inti Cream Horn

250 gm butter
100 gm shortening
100 gm gula icing
1/2 sudu teh esen vanila

Cara Menyediakan

Putar bahan A biar sebati. Masukkan bahan B dan adun sehingga adunan menjadi kental. Masukkan butter dan uli hingga adunan tidak melekat. Kemudian biarkan adunan naik 2x ganda dari asal. Kemudian boleh dibentukkan. Adunan yg telah dibentukkan dibiarkan naik 2x ganda baru boleh dibakar. Glaze disapu sebelum roti masak.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...