Saturday, January 31, 2009

Al Kisah Cuppies....










Tempahan ini diterima dari seorang taukeh caterer yg berpengaruh di Perlis.....kenapa ya saya cakap begitu....sbb malam sblm hari kenduri diadakan majlis makan malam yang dihadiri hanya dari kalangan-kalangan VIP sahaja.....di mana kelihatan majlis penuh dengan protokol......khemahnya pun grand giler.....al maklum ler.....yg menganjurkan majlis pun seorang caterer, semua kelengkapan milik sendiri....siap ada tukang serve di meja2......temanya putih campuran sedikit pink dan sedikit biru......eventnya macam kat hotel..

Dah selesai semua mmg fuuhhhh......legaaa.......tapi bila dah siap terasa pinggang pun dah bengkok.....tangan pun dah x leh nak angkat.....mmg penat giler2.......dari awal proses sampai akhir terpaksa sendirian berhad sbb hubby kena pulak pergi kursus......jadi x dapek nak menolong.....mujur ler time delivery hubby sanggup balik untuk tolong angkut kotak2 tu.....cheq x daya nak angkat.....karang jatuh berdebub.....

Ini bukan kali pertama prepare order untuk order ribu2 ni dan rasanya idok ler sepenat pernah buat sblm ni..... sbb sebelum ni sampai x larat langsung nak angkat kamera.....tak sempat langsung nak snap gambar..........kalu nak kira, dulu mmg hubby tolong dr awal sampai akhir......kiranya ini penat2 pun sempat lagi cheq singgah merata2 lepas pi hantar kek.....hehehe......

2 comments:

|| syazwaniadnan || said...

k.nina, level je cuppies akk semua..
akk timbang dulu ke b4 bake?
pastu nk tny, akk bake guna petitin ke?
atau guna alum foil cup tu?
hehe, teruja!!

BABYBATRIESYIA said...

Hai....selalunya kalu biasa2 akak timbang....tp kali ni sbb banyak akak tak timbang....agak2 jer ler.....pastu akak guna alum foil cup tu jer....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...